Pure klankbeleving, dáár gaan we voor

Muziek is overal. In concertzalen natuurlijk. In huiskamers. En in winkels. Muziek ontroert, beurt op of geeft een feestelijke sfeer.
Het begint allemaal met een kwalitatief goed instrument. Verhoog Muziek in Nijkerk is in midden-Nederland dé specialist in piano’s, vleugels en orgels.
Wat we zoal voor u kunnen betekenen?

Zó ziet een willekeurige werkdag er voor ons uit:

Vleugel verhuren én stemmen

Woensdagochtend 9 uur.
We staan op de stoep van een groot theater. Hier is vanavond een pianoconcert, met prinses Beatrix als eregast. De organisator huurde bij ons de vleugel, een prachtig klinkende Yamaha C7x. Vanmorgen gaan we de vleugel stemmen. Een belangrijke klus, want een goed gestemde instrument geeft rust tijdens het spelen. En als de pianist geniet, dan geniet het publiek ook. We stemmen de vleugel met zorg en vakmanschap, totdat we 100% tevreden zijn.
 

Piano of vleugel huren

Nieuw leven voor oude piano

11.30 uur.
We komen thuis bij een mevrouw die een piano uit 1920 heeft laten restaureren in de werkplaats van Verhoog Muziek. De piano is hier gedemonteerd en opnieuw opgebouwd met nieuwe materialen. De piano kreeg een tweede leven. We zijn benieuwd hoe de piano nu bevalt. “Heel goed”, laat ze weten. “Ik speel nu weer met veel plezier.”
 

Pianorenovatie en Pianorestauratie

Van óntstemd naar géstemd

13.00 uur.
We staan in de woonkamer van een ervaren musicus. Hij heeft een vleugel en een piano. Mooie instrumenten. Alleen, de man is al 5 jaar lang ontevreden over het geluid. Meerdere mensen hadden zich er al over gebogen, zonder resultaat. Wij zien dat de instrumenten toch niet juist zijn onderhouden. De man is niet direct overtuigd; hij heeft al té veel mooie verhalen gehoord. Daarom gaan we aan de slag met de piano. Een uur later is de klank al sterk verbeterd. De klant is verrast over het verbetering in deze korte tijd. Dát vinden we mooi; het onmogelijke mogelijk maken.
 
Piano of vleugel stemmen

Advies over een nieuwe piano

15.30 uur.
Terug in onze muziekwinkel in Nijkerk. Er komt een klant langs die interesse heeft in een nieuwe piano. Maar hij heeft geen idee waar te beginnen. Samen gaan we op zoek naar het beste instrument binnen het budget. We wijzen de klant op een aantal piano’s. Ze gaat erachter zitten en speelt. Ze blijkt te houden van een heldere klank. Uiteindelijk komen we uit op een piano die het best voldoet aan haar wensen. Niet eens de duurste piano. We vertellen de mevrouw dat we de klank nog beslist verder gaan verbeteren, totdat we de optimale klankkleur hebben bereikt.
 
Meer informatie

Hulp nodig bij het maken van uw keuze? Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Onze bedrijfsvideo

Deze bedrijfsvideo vertelt u waar wij als familiebedrijf staan en welke klantbenadering wij belangrijk vinden in onze muziekwinkel.
Al meer dan 100 jaar stellen wij alles in het werk om muziekliefhebbers met hun professie of hobby te inspireren en te versterken en piano’s en orgels in optimale conditie te leveren en te houden.
 

Welkom !

Google Street View

En natuurlijk kunt u ook eerst even rondkijken. We noemen dat een virtuele toer. Met behulp van panoramische afbeeldingen geven we u een realistische indruk van onze showroom in Nijkerk.
 
Klik op een plek waar een pijl zichtbaar is om in die richting te bewegen.
Niet lopen maar om u heen kijken?
Klik op de omgeving en houd de muisknop ingedrukt.
Het handje verandert in een pijl naar vier richtingen. Sleep de muis naar links, rechts, boven of beneden.

Historie van een familiebedrijf

In 1911 kwam de eerste Verhoog met een trekschuit naar Nijkerk. Ruim 110 jaar later bestaat de firma Verhoog Muziek nog steeds.
Verhoog Muziek heeft altijd overlevingskansen gezien en gevonden, en dat is voornamelijk te danken aan het vertrouwen van de klanten, het vakmanschap en de kwaliteit van de producten die geleverd worden.
Bijzonder is, dat er in Nederland geen andere muziekzaak bestaat die al meer dan 100 jaar, vier generaties lang, familiebedrijf is gebleven.
In ‘Vrogger’, het tijdschrift van de Stichting Oud Nijkerk is een artikel geschreven over de lange geschiedenis van de muziekwinkel van de familie Verhoog.

Lees het hele artikel