Pure klankbeleving, dáár gaan we voor

Muziek is overal. In concertzalen natuurlijk. In huiskamers. En in winkels. Muziek ontroert, beurt op of geeft een feestelijke sfeer.
Het begint allemaal met een kwalitatief goed instrument. Verhoog Muziek in Nijkerk is in midden-Nederland dé specialist in piano’s, vleugels en orgels.
Wat we zoal voor u kunnen betekenen?

Zó ziet een willekeurige werkdag er voor ons uit:

Vleugel verhuren én stemmen

Woensdagochtend 9 uur.
We staan op de stoep van een groot theater. Hier is vanavond een pianoconcert, met prinses Beatrix als eregast. De organisator huurde bij ons de vleugel, een prachtig klinkende Yamaha C7x. Vanmorgen gaan we de vleugel stemmen. Een belangrijke klus, want een goed gestemde instrument geeft rust tijdens het spelen. En als de pianist geniet, dan geniet het publiek ook. We stemmen de vleugel met zorg en vakmanschap, totdat we 100% tevreden zijn.
 

Piano of vleugel huren

Nieuw leven voor oude piano

11.30 uur.
We komen thuis bij een mevrouw die een piano uit 1920 heeft laten restaureren in de werkplaats van Verhoog Muziek. De piano is hier gedemonteerd en opnieuw opgebouwd met nieuwe materialen. De piano kreeg een tweede leven. We zijn benieuwd hoe de piano nu bevalt. “Heel goed”, laat ze weten. “Ik speel nu weer met veel plezier.”
 

Pianorenovatie en Pianorestauratie

Van óntstemd naar géstemd

13.00 uur.
We staan in de woonkamer van een ervaren musicus. Hij heeft een vleugel en een piano. Mooie instrumenten. Alleen, de man is al 5 jaar lang ontevreden over het geluid. Meerdere mensen hadden zich er al over gebogen, zonder resultaat. Wij zien dat de instrumenten toch niet juist zijn onderhouden. De man is niet direct overtuigd; hij heeft al té veel mooie verhalen gehoord. Daarom gaan we aan de slag met de piano. Een uur later is de klank al sterk verbeterd. De klant is verrast over het verbetering in deze korte tijd. Dát vinden we mooi; het onmogelijke mogelijk maken.
 

Piano of vleugel stemmen

Advies over een nieuwe piano

15.30 uur.
Terug in onze muziekwinkel in Nijkerk. Er komt een klant langs die interesse heeft in een nieuwe piano. Maar hij heeft geen idee waar te beginnen. Samen gaan we op zoek naar het beste instrument binnen het budget. We wijzen de klant op een aantal piano’s. Ze gaat erachter zitten en speelt. Ze blijkt te houden van een heldere klank. Uiteindelijk komen we uit op een piano die het best voldoet aan haar wensen. Niet eens de duurste piano. We vertellen de mevrouw dat we de klank nog beslist verder gaan verbeteren, totdat we de optimale klankkleur hebben bereikt.
 

Meer informatie

Klant aan het woord

Vleugel leveren in de Lichtfabriek in Haarlem. Bij het stemmen is het al een kleurrijk festijn. De Lichtfabriek was tijdens de opening begin 20ste eeuw de energiebron van de stad. De Lichtfabriek anno nu is een plek van frisse energie waar mensen samen komen om anderen te inspireren of om geïnspireerd te worden. Waar ideeën ontstaan, waar samenwerkingen beginnen en waar geproost wordt.
Daar is een vleugel van Verhoog Muziek op z'n plek. Chris
Natuurlijk krijgen we wel vaker een leuk bericht als we een instrument afleveren. Deze keer werd er als bedankje een bos bloemen bezorgd. Met een kaartje: "...dank voor de prachtige klankkleuren... Geke
Onvoorstelbaar hoe knap de mannen van Verhoog Muziek de piano de dijk afgereden hebben. Het was heel krap parkeren en daarna vrij stijl naar beneden. Al onze kinderen en de buurkinderen stonden te kijken. Jaap en Anke
Ik ben gewoon heel blij met m'n Yamaha Clavinova CSP-170. Het is mijn Tetris-piano. Ik leer pianospelen met vallende ledjes naar de juiste toets. Super handig en voorlopig nog zonder muziekleraar. Peter

“Je merkt dat Chris hart heeft voor piano’s en altijd probeert het beste uit een instrument te halen.
Hij is een betrokken en ingetogen werker, niet alleen op het gebied van stemmen maar ook bij reparatie en persoonlijk advies.”