Het verhaal achter Petrof

Elk muziekinstrument heeft een verhaal. Dat begint al bij het bouwen en monteren van onderdelen tot een instrument.
En misschien nog wel daarvoor met de oorsprong van het merk, de geschiedenis, het ontwerp en de makers.
Dat verhaal vertellen we u graag.
Het zegt iets over onze keuzes in de showroom en helpt u bij de keuzes die u gaat maken.
Hier begint het verhaal van Petrof!

 

Onze Petrof piano's

Familiebedrijf uit Tsjechië

Petrof is een Tsjechisch pianomerk. Het bedrijf is opgericht in 1864 in Hradec Králové door Antonín Petrof (-1915) die het vak in Wenen had geleerd.
Na de Tweede Wereldoorlog wordt het bedrijf (de Továrny piano- en orgelfabrieken) in 1948 genationaliseerd. Er wordt een kantoor in Hradec Králové opgericht. Het merk Petrof blijft gehandhaafd. Vanaf 1954 wordt een afdeling geopend om vernieuwingen in de eigen piano- en vleugelbouw door te voeren middels een researchprogramma. Pas na 1991 -na de communistische periode- keert de Petroffamilie terug, en wordt het bedrijf weer deels (in 2001 geheel) privaat eigendom. In 1994 wordt een modern researchcentrum geopend. De vijfde generatie Petrofs neemt in 2004 het roer over met Zuzana Ceralová Petrofová als directeur.
 

Petrof piano's en vleugels

Weinbach piano’s

Het merk Weinbach is sinds 1956 een essentieel onderdeel van de portfolio van Petrof, hoewel de geschiedenis teruggaat tot 1887.
De piano’s zijn gebouwd met het mechaniek van Petrof en Renner hamerkoppen. De Weinbach pianos’s worden sinds 2013 casco voorbereid in China: alle akoestische elementen, inclusief kastmontage.
Petrof voltooit in eigen land het instrument met de installatie van het mechaniek, de afregeling, stemming en intonatie.
Weinbach piano’s zijn stabiel en hebben een rijke, elegante klank.
Een belangrijk voordeel van deze Weinbach piano’s is hun gunstige prijs.
 

Onze Weinbach

Rösler


Gustav Rösler richtte in 1878 de gelijknamige werkplaats voor piano’s op. Zijn fabriek werd beschouwd als een van de belangrijkste in zijn soort in de hele Oostenrijks-Hongaarse monarchie en hij exporteerde zijn instrumenten naar 18 landen over de hele wereld.
In 1993 werd Rösler gekocht door Petrof. De naam wordt actief commercieel gebruikt en behoort tot de Petrof-merkenfamilie.
Petrof produceert nog steeds Rösler-piano’s.
Vandaag de dag blijven deze goede piano’s een eigen sfeer creëren.